Juryn i UTVALT består av tre personer som var och en representerar ett formområde och som innehar särskilda kunskaper om detta. De har också aktivt och på olika sätt intresserat sig för frågor kring handens arbete avseende kvalitet, utveckling och sammanhang. 
 
Juryn för denna omgång består av:
Matti Klenell, Agneta Linton och Anne Elmdahl.
 
Matti Klenell
Matti Klenell är arkitekt och formgivare, utbildad på Konstfack. I dag driver han en egen verksamhet främst inriktad mot möbel- och produktdesign. Han har också arbetat mycket med unika formgivnings- och utsmyckningsuppdrag framförallt i glas. Exempel på uppdragsgivare är Iittala, FontanaArte, Källemo, NakNak, David Design och Lintex.
Dessutom medverkade och ledde Klenell det uppmärksammade projektet "A New Layer” med fokus på formgivning av lackhantverk som bland annat visades på Form Design Center våren 2015.
Just nu är han huvudansvarig för inredningen av café och restaurang på nya Nationalmuseum som öppnar hösten 2018.
 
Vad brinner du för?
Att resa. Det behöver inte vara särskilt långt men känslan av att vara på väg är svår att slå. 
mattiklenell.com Instagram@mattiklenell. 
 
 
 
 
Agneta Linton
är adjungerad professor på masterprogrammet Craft på Konstfack i Stockholm, samt arbetar på Eskilstuna konstmuseum som intendent med ansvar för utställningar och samlingar. Hon har haft flera styrelseuppdrag inom konst och konsthantverk och är flitigt anlitad som konsult, gäst kritiker, kurator, sakkunnig och moderator. År 2007 var hon initiativtagare samt en av tre grundare till Gustavsbergs Konsthall, en konsthall för samtida konsthantverk, där hon också arbetade som chef fram till 2013. Linton är utbildad konsthantverkare med en MFA från Konstfack och är representerad på bland annat Nationalmuseum och Röhsska museet.
 
 
 
Anne Elmdahl
Anne Elmdahl delar sin tid mellan det egna företaget Twistin’ of Sweden (inredningsdesign med framförallt handvävda textilier i naturmaterial) och tjänsten på Sörmlands Museum som projektledare och butiksansvarig.
Hon har en utbildning som hemslöjdskonsulent i botten och hennes kulturella bas finns i hemslöjdens uttryck, materialkunskap och estetik. Hon var delaktig i uppbyggnaden och starten av butiken Svensk Slöjd som drevs under 15 år på Nybrogatan i Stockholm 2001-2016. Hon har varit ansvarig för två utställningsbutiker i samband med nationella hemslöjdsutställningar på Liljevachs Konsthall 1992 och 1998 samt ingått i ledningsgruppen för Svenska Hemslöjdsföreningars jubileumsutställning 2012. Hon har också arbetat som hemslöjdschef på Östgöta Hemslöjd i Linköping. (2006-2010)
2011 startade hon företaget Twistin’ of Sweden som bland annat har presenterat handvävda inredningstextilier under Milanomässan 2012 och 2013. (Ventura Lambrate). Hennes senaste engagemang är designutställningen TRÄ ART och designbutik i småländska Bodafors som en del i ett långsiktigt kulturprojekt.
 
Vad brinner du för?
Jag lockas av svårigheten och utmaningen att arbeta med excellenta kvalitetsprodukter inom slöjd, design och konsthantverk i kommersiella strukturer och miljöer. Med åren har även hållbarhetsaspekter blivit alltmer central till exempel lokal produktion och lång livslängd på produkter. 
Jag brinner för utmaningen att koppla ihop kvalitetsprodukter med en kommersiell marknad - för att det är så svårt och ibland omöjligt.